+40785259820
Informatii

Eye Protect System

S-a descoperit faptul ca 

LUMINA ESTE ESENȚIALĂ, 
DAR POATE FI DĂUNĂTOARE PENTRU OCHI!

    Lumina albastru-violet atinge țesuturile posterioare ale ochiului, în special ale retinei. Efectele sale nocive se acumulează de-a lungul vieții. Acesta este unul dintre factorii care contribuie la debutul AMD (degenerescenta maculara).

    Degenerescenta maculara este o boala oftalmologica in urma careia apare distrugerea vederii centrale. Se produc leziuni la nivelul maculei, o zona mica aflata in partea posterioara a globului ocular. Macula are rol in vederea culorilor si detaliilor obiectelor, necesare pentru vederea centrala. 
    Vederea centrala este necesara in desfasurarea unor activitati ca cititul, condusul de autovehicule si recunoasterea persoanelor. Intrucat degenerescenta maculara nu afecteaza si vederea periferica, nu apare orbirea completa. Riscul de aparitie al degenerescentei maculare creste pe masura avansarii in varsta, incepand cu 50 de ani. 
    Exista doua forme de degenerescenta maculara. Ambele forme afecteaza doar un singur ochi, dar daca boala apare la un ochi, in cele din urma va aparea si la celalalt. 
    Degenerescenta maculara uscata (nonexudativa) este cea mai frecventa forma (90% din cazuri). Apare treptat si de cele mai multe ori nu produce pierderi severe de vedere. In aceasta forma, celulele si vasele de sange din interiorul maculei se vor distruge si vor produce depozite hipertrofice (drusen) in polul posterior al ochiului. Acest lucru produce leziuni la nivelul maculei si ii afecteaza capacitatea de a transmite mesaje catre creier. Vederea centrala devine treptat mai slaba sau din ce in ce mai incetosata. 

    Degenerescenta maculara umeda (exudativa) este mai putin frecventa, doar in 10% din cazuri. Poate sa produca leziuni permanente ale maculei in timpul catorva luni sau chiar saptamani. Forma exudativa apare in cazurile in care exista deja forma nonexudativa. Se vor forma vase de sange de neoformatie (anormale) care sunt fragile. Aceste vase sangereaza producand distrugerea maculei. De asemenea vor schimba pozitia normala a maculei, aflata in polul posterior al globului ocular, distrugand vederea centrala. Sursa: Sfatulmedicului.ro

   Sfatul nostru, al specialistilor in optica medicala, este de a nu neglija aceste informatii, afectiunile oculare datorate neglijarii vederii putand fi ,de cele mai multe ori,  IREVERSIBILE.

   Se investeste foarte mult in cercetare, in ceea ce priveste imbunatatirea calitatilor lentilelor aeriene, atat in compozitie cat si in tratamente, astfel incat un singur tip de lentila sa acopere o plaja cat mai mare a necesitatilor vizuale ale fiecarui pacient.

   Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa va intalniti cu specialistii OPTIK TATARU!