fbpx
ochelari cu prescripție

Ochelari cu prescripție medicala

Ochelari cu prescripție medicala. Cum sa ai grija de ochelarii tai

Când trebuie să înlocuiești o pereche de ochelari cu prescripție medicală? Chiar dacă ochelarii cu prescripție medicală ar trebui înlocuiți atunci cand medicul, in cadrul controlului de rutina gaseste potrivita modificarea prescriptiei anterioare deci si a lentilelor, mulți oameni nu fac acest lucru. Avand o bună grijă de ochelari, va trebui să le înlocuiți mai rar. Vom analiza cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii care poarta ochelarii și modul potrivit de a avea grijă de ei.

Ce nu trebuie sa faci!

  • Nu spălați ochelarii cu apă fierbinte.Toate lentilele au un strat de protecție peste ele, iar apa poate provoca craparea acestuia și desprinderea lui. De asemenea, apa fierbinte poate deforma lentilele.
  • Nu utilizați săpun abraziv sau vreo perie abrazivă pentru a curăța ochelarii. Chiar dacă aveți lentile rezistente la zgârieturi, asta nu înseamnă că lentilele nu se vor zgâria.
  • Nu puneți ochelarii în buzunarele pantalonilor.
  • Nu lăsați ochelarii la soare deoarece majoritatea lentilelor nu sunt fabricate din sticlă ci sunt fabricate din plastic, iar soarele poate duce la dilatarea/contractarea acestora, acest fapt ducand la craparea antireflexului de pe ele.

Ochelari cu prescripție – Ce  trebuie sa faci!

Uite cum să ai grijă de o pereche de ochelari cu prescripție:

  • Spălați-vă ochelarii în apă rece. Apa rece, nu mai caldă decât temperatura camerei, va ajuta la menținerea stratului de protecție de pe lentile, curat și intact,
  • Spălați ochelarii cu săpun neabraziv și o cârpă moale fără scame. Săpunul va ajuta la curățarea murdăriei iar cârpa moale (laveta) va usca lentilele fără a le acoperi cu scame,
  • Țineți ochelarii într-o cutie speciala sau in intr-un toc (etui),
  • Luați-vă ochelarii cu dumneavoastra, oriunde mergeți.

Vezi detalii despre serviciile Optik Tataru.

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica