Ochelari cu prescripție medicala. Cum sa ai grija de ochelarii tai
Când trebuie să înlocuiești o pereche de ochelari cu prescripție medicală? Chiar dacă ochelarii cu prescripție medicală ar trebui înlocuiți atunci cand medicul, in cadrul controlului de rutina gaseste potrivita modificarea prescriptiei anterioare deci si a lentilelor, mulți oameni nu fac acest lucru. Avand o bună grijă de ochelari, va trebui să le înlocuiți mai rar. Vom analiza cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii care poarta ochelarii și modul potrivit de a avea grijă de ei.
Ce nu trebuie sa faci!
- Nu spălați ochelarii cu apă fierbinte.Toate lentilele au un strat de protecție peste ele, iar apa poate provoca craparea acestuia și desprinderea lui. De asemenea, apa fierbinte poate deforma lentilele.
- Nu utilizați săpun abraziv sau vreo perie abrazivă pentru a curăța ochelarii. Chiar dacă aveți lentile rezistente la zgârieturi, asta nu înseamnă că lentilele nu se vor zgâria.
- Nu puneți ochelarii în buzunarele pantalonilor.
- Nu lăsați ochelarii la soare deoarece majoritatea lentilelor nu sunt fabricate din sticlă ci sunt fabricate din plastic, iar soarele poate duce la dilatarea/contractarea acestora, acest fapt ducand la craparea antireflexului de pe ele.
Ochelari cu prescripție – Ce trebuie sa faci!
Uite cum să ai grijă de o pereche de ochelari cu prescripție:
- Spălați-vă ochelarii în apă rece. Apa rece, nu mai caldă decât temperatura camerei, va ajuta la menținerea stratului de protecție de pe lentile, curat și intact,
- Spălați ochelarii cu săpun neabraziv și o cârpă moale fără scame. Săpunul va ajuta la curățarea murdăriei iar cârpa moale (laveta) va usca lentilele fără a le acoperi cu scame,
- Țineți ochelarii într-o cutie speciala sau in intr-un toc (etui),
- Luați-vă ochelarii cu dumneavoastra, oriunde mergeți.
Vezi detalii despre serviciile Optik Tataru.