fbpx
oftalmolog

Diferența dintre un oftalmolog, optometrist și optician

Vederea ta este foarte importanta, consulta un medic oftalmolog la timpul potrivit!

Diferența dintre un oftalmolog, optometrist și optician

Când este timpul să efectuati un control oftalmologic asigurați-vă că veti consulta un specialist potrivit pentru nevoile dvs. Oftalmologii, optometristii și opticienii joacă fiecare un rol important atunci cand vine vorba de vederea dvs.

Iată o scurta explicatie:

Oftalmolog

Un oftalmolog – Doctor Oftalmolog – este un medic care se specializează în îngrijirea ochilor și a vederii. Oftalmologii diferă de optometriști și opticieni la nivelul lor de pregătire și în ceea ce pot diagnostica și trata. În calitate de medic care a absolvit universitatea de medicina și alti ani de formare medicală suplimentară, un oftalmolog este autorizat să practice medicina și chirurgia. Un oftalmolog diagnosticheaza și tratează toate bolile oculare, scrie prescriptii pentru ochelarii și lentilele de contact pentru a corecta problemele de vedere. Mulți oftalmologi sunt, de asemenea, implicați în cercetari științifice privind cauzele și tratamentele pentru bolile oculare și tulburările de vedere.

Optometrist

Optometriștii sunt profesioniști care oferă asistență primară pentru probleme ce tin de vedere, de la testarea vederii/dioptriilor și corecție pana la diagnosticare si tratament. Un optometrist nu este un medic. Aceștia sunt licențiați pentru practicarea optometriei, care implică, în principal, efectuarea de examinări oculare și teste vizuale, prescrierea și distribuirea lentilelor corective, detectarea anumitor anomalii ale ochiului și prescrierea medicamentelor pentru anumite boli oculare.

Optician

Opticienii sunt tehnicieni instruiți pentru a proiecta, verifica și potrivi lentile și rame de ochelari, lentile de contact și alte dispozitive pentru a corecta vederea. Ei folosesc prescripțiile furnizate de oftalmologi sau optometriști, dar nu testează vederea sau scriu prescripții pentru corectarea vizuală. Opticienilor nu li se permite să diagnosticheze sau să trateze bolile oculare.

Optik Tataru va ofera servicii inalta calitate, asadar daca aveti nevoie de un consult oftalmologic va asteptam cu cei mai buni oftalmologi optometristi și opticieni in Suceava, Vatra Dornei, Dorohoi, Pascani, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Falticeni, Radauti, Botosani.

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica