POLITICA DE RETUR

Comenzile complete de ochelari de vedere (rama+lentile) nu se pot returna conform OUG nr. 34/2014 art. 16, lit. C. Acestea sunt considerate produse finite personalizate conform specificaţiilor clientului.

Pentru comenzile online:
Clientul are un termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului pentru a trimite o notificare scrisă comerciantului că renunţă la comandă (valabil doar pentru rame, ochelari de soare, accesorii şi lentile de contact).

Notificarea poate fi trimisă cu ajutorul formularului de retur (click aici).

Cheltuielile de returnare sunt suportate de către client.

Politica de returnare a produselor  a fost stabilită conform Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014, prin urmare clienţii pot aplica pentru procedura de retur în 14 zile, fără a fi nevoiţi să îşi justifice decizia şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13, alin. (3) şi art. 14.

Clientul îşi asumă răspunderea asupra corectitudinii datelor furnizate şi confirmă faptul că datele introduse nu sunt mai vechi de 1 AN.

În cazul returnării unui produs în termenul legal de 14 zile lucrătoare, (valabil doar pentru rame, ochelari de soare, accesorii şi lentile de contact) puteţi opta pentru returnarea banilor sau schimbarea cu un alt produs. Dacă produsul are un preţ mai mare decât cel comandat iniţial, se achita cătreoptiktataru.ro diferenţa de preţ. Produsul nou va fi livrat doar după ce clientul/utilizatorul va returna produsul cumpărat iniţial. Rambursarea contravalorii produsului, ori după caz a produsului plus diferenţa de valoare, se va face în cel mult 14 zile lucrătoare de la retur. Produsul se va returna în ambalajul iniţial , cu factura originală şi certificatul de garanţie.

După finalizarea cererii de retur și aprobarea acesteia, veți primi un email cu datele de transport și intervalul orar în care agentul firmei de curierat se va prezenta la adresa specificată în comandă. Pentru restituirea banilor vă rugăm să ne trimiteţi pe adresa contact@optiktataru.ro codul IBAN şi numele titularului contului în care doriţi să vă returnăm banii. În cazul platii online banii vor fi returnaţi în contul din care s-a făcut plată.