fbpx
istoria ochelarilor

Istoria ochelarilor

Istoria ochelarilor. Ochelarii de vedere sunt definiți ca un dispozitiv de corecție a vederii adaptat mecanic ochilor umani.

Evoluția ochelarilor a trecut printr-o istorie lungă și vagă și nici o singură persoană nu poate fi creditată de invenția ochelarilor. Cele mai vechi înregistrări despre ochelari pot fi urmărite în urmă cu 2000 de ani când oamenii foloseau un glob de apă pentru a mări obiectele vizionate. Acum 1000 de ani, a fost inventată piatra de lectură, care era segmentul sferei de sticlă care putea fi pus pe cărți pentru a vedea mai bine cuvintele.

Istoria ochelarilor. Cum erau folosiți la începuturi

Mai târziu, în jurul secolului al XIII-lea, producătorii italieni de sticlă venețiană au pus sticla într-un fel de cadru, astfel încât „ochelarii” să poată fi ținuti pe ochi. În acel moment, „ochelarii” erau destinați să fie folosiți pe un singur ochi. Mai târziu, oamenii au pus două sticle într-un cadru. Așa au făcut lentilele sa fie o singură unitate, astfel încât oamenii să vadă prin ambii ochi cu ajutorul ochelarilor.

Primul manuscris despre ochelari a fost găsit în jurul anului 1289 de către un membru al familiei Popozo. În Evul Mediu, purtarea ochelarilor a fost considerată un semn de cunoaștere și de învățare inteligentă.

Ochelarii moderni cu brațe pe urechi au fost inventați de un optician din Londra, Edward Scarlett. Acesta este începutul industriei diversificate de astăzi.

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica