fbpx
medic oftalmolog vatra dornei

Medic oftalmolog Vatra Dornei

Miopia explicată de medicul oftalmolog: este o afectiune de refractie a ochiului care se manifesta prin dificultati in distingerea obiectelor situate la distanta, spre deosebire de obiectele situate in apropiere care sunt vazute clar. Viciile de refractie sunt cele mai frecvente afectiuni in timpul copilariei iar copii necesita ochelari.

Medicul oftalmolog – recomandari miopie

Medicul oftalmolog din Vatra Dornei recomanda sa respectati vizitele la controlul oftalmologic o data la 6 luni deoarece ochiul creste, dioptriile se pot schimba iar din cauza unor ochelari inadecvati, dioptriile pot sa creasca mult mai repede decat ritmul normal. Controlul la 6 luni este un screening pentru acuitate vizuala, dar si pentru cataracta sau glaucom.

Ochiul miop are peretii fragili si din acest motiv frecventa aparitiei glaucomului este mai mare la persoanele miope, dar acest lucru poate fi tratat in stadiile incipiente.

In urma controlului oftalmologic se poate determina gradul miopiei:

 • miopie mica – pana la 3 dioptrii
 • miopie medie – intre 3 si 6 dioptrii
 • miopie mare – peste 6 dioptrii

Odata aparuta, miopia nu se poate vindeca spontan. Medicul oftalmolog din Vatra Dornei stabileste un tratament in urma consultului oftalmologic. Cea mai des intalnita metoda de corectie a miopiei este cea cu ochelari de vedere, desi ar mai fi si varianta purtarii lentilelor de contact. Medicul oftalmolog stabilete impreuna cu pacientul dioptriile cu care acesta vede cel mai bine. Ochelarii vor fi purtati permanent, atat la distanta cat si la apropiere pentru a relaxa musculatura intraoculara.

Avantajele lentilelor de contact in cazul miopiei explicate de medicul oftalmolog:

 • extinderea campului vizual
 • eliminarea distorsiunilor date de rama ochelarilor de vedere
 • posibilitatea practicarii unor sporturi
 • posibilitatea corectarii optime atunci cand exista o diferenta mare de dioptrii intre cei doi ochi.

Pacientii miopi au ochiul mai fragil si de aceea trebuie să evite:

 • eforturile fizice mari
 • sporturile de contact
 • ridicarea greutatilor
 • nasterea naturala in cazul miopiei cu valori mai mari de 3 dioptrii

Nu exista un singur tratament pentru persoanele cu miopie si de aceea oftalmologia Optik Tataru va sta cu placere la dispozitie pentru a va programa la controlul oftalmologic si a oferi un tratament specific pentru fiecare pacient in parte.

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica