fbpx
ochelari de soare

De ce să porți ochelari de soare pe tot parcursul anului

Pe lângă faptul că e un accesoriu nelipsit în zilele însorite de vară, o pereche de ochelari de soare este o metodă necesară de protecție a ochilor. 

Cu toate că sunt deseori folosiți ca simplu accesoriu, ochelarii de soare au rol protector împotriva razelor ultraviolete ale soarelui, prezente pe tot parcursul anului, nu doar pe timp de vară. 

Razele ultraviolete pot provoca leziuni chiar și la nivelul ochilor, de aceea purtarea ochelarilor de soare nu trebuie condiționată de anotimp. Cu toate că razele UV sunt mai puțin puternice iarna, lumina încă este prezentă și poate să provoace probleme și la nivelul ochilor. 

Specialiștii în oftalmologie au descoperit că expunerea la lumina UV crește posibilitatea dezvoltării degenerescenței maculare și cataractei. Pentru că razele UV accelerează procesul de îmbătrânire al ochilor, cataracta poate să fie provocată mai devreme decât ar trebui. 

Fundația Australiană pentru Cancer de Piele a descoperit că ochii sunt de zece ori mai sensibili la razele invizibile ale soarelui decât pielea. Expunerea prelungită poate să provoace leziuni ale corneei și probleme pe termen lung cu vederea. Razele UVA pot trece prin cornee până la cristalin și retină, deci reprezintă un pericol chiar și iarna. 

5 motive pentru care să porți ochelari de soare indiferent de anotimp

  1. Previi sau încetinești cataracta. Cu toate că această patologie se dezvoltă lent, pe măsură ce înaintezi în vârstă, expunerea la razele soarelui este unul dintre factorii care contribuie la dezvoltarea ei. Studii recente arată că razele soarelui contribuie și la apariția degenerescenței maculare. 
  1. Previi arsurile solare ale corneei. Orbirea de zăpadă este o stare temporară incomodă și un rezultat al lipsei protecției solare. Protejează-te de disconfort, vedere încețoșată și sensibilitate crescută la lumină și poartă ochelari de vedere. 
  1. Te bucuri de culorile din jur chiar și când lumina este puternică. Ochelarii de soare reduc strălucirea, îmbunătățesc culorile și contrastul și te poți bucura de priveliștea din jur.
  1. Conduci în siguranță. Chiar și în zile înnorate, ochelarii de soare reduc strălucirea și te ajută să conduci în siguranță.
  1. Eviți durerile de cap și migrenele cauzate de lumina puternică. 

Protejează-ți ochii de razele UV cu ochelarii de soare

Jumătate dintre oamenii care cumpără ochelari de soare nu verifică gradul de protecție UV. Și totuși, acest aspect primează în decizia de achiziție. Ca ochelarii de soare să acționeze ca o protecție pentru ochi, este necesar să ofere cel puțin 80% protecție împotriva razelor de înaltă energie. 

Îți recomandăm să optezi pentru ochelari de soare polarizați, care pot reduce strălucirea la apă, zăpadă și razele solare. Ei previn arsura pe cornee cauzată de zăpada care reflectă soarele. În plus, vântul și praful din zilele de toamnă pot usca ochii, indiferent de cât de cald este afară.

Lentile pentru ochelari de soare

Dacă porți ochelari de vedere, însă ai nevoie și de o pereche de ochelari de soare, le poți avea pe amândouă. 

Poți opta pentru ochelari de soare cu dioptrii. Pe lângă proprietățile de protecție împotriva razelor soarelui, lentilele au încorporată rețeta pentru corecție primită de la medicul oftalmolog. 

Utilitatea lor dublă îți permite să vezi bine, în timp ce protejezi ochii de soare și completezi armonios stilul personal. 

La Optik Tataru poți să comanzi lentile pentru ochelari de soare, iar în atelierul nostru acestea vor fi prelucrate, montate și trimise către tine în aproximativ 48 de ore. 

Ochelari de soare polarizați. Cum alegi perechea potrivită

Dacă îți dorești o pereche de ochelari de soare polarizați sau ultrapolarizați, în magazinele Optik Tataru ai peste 1000 de modele variate din care poți alege. Găsești mai multe branduri de renume, care au încorporate tehnologii testate de protecție împotriva razelor solare. Este important să urmărești ca ochelarii să aibă protecție UV completă sau să ceri sfatul optometristului. 

Lentilele mai închise la culoare nu înseamnă și o protecție mai bună. Gradul de protecție UV scris pe etichetă e aspectul care primează. 

Sunt mai utili ochelarii de soare de firma?

Brandurile cunoscute, deja consacrate și confirmate pe piață, folosesc tehnologii moderne și sigure de fabricare a ochelarilor. Prin urmare, produsele lor sunt mai calitative și oferă protecție mai bună împotriva razelor solare. 

Așa cum te aștepți, calitatea primează și în cazul ochelarilor de soare. Indiferent de brandul cu care ești familiar, este important să alegi ochelari originali și care pot să protejeze ochii de razele solare și de arsuri. 

Descoperă gama noastră de ochelari pentru soare în oricare din cele 11 magazine Optik Tataru. Poți alege din peste 1000 de modele diferite, culori și stiluri care să reflecte perfect personalitatea și aspectul tău. 

În plus, dacă îți dorești un model anume de ochelari de soare, îl putem aduce pe comandă.

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica