fbpx
ochelari de vedere OptikTataru

Ochelari de vedere – Sfaturi utile de îngrijire

Ochelari de vedere – metode de îngrijire recomandate de specialiști. Îngrijirea ochelarilor nu e utilă doar pentru durabilitatea lor, ci și pentru cât de bine te ajută să vezi. De exemplu, dacă ochelarii sunt curățați corespunzător, atunci nu vor exista zgârieturi pe lentile, deci vei vedea mai clar, fără a solicita inutil ochii.

De asemenea, ochelarii care sunt stabili și bine reglați, sunt mai comozi și au o durată de viață mai mare.

Sigur, aici intervine și calitatea. Cu cât ramele sunt mai calitative, cu atât vor avea o durată de viață mai mare.

Ca să te asiguri că ochelarii de vedere vor ține cât mai mult timp, îți lăsăm aici câteva sfaturi despre cum trebuie îngrijiți.

Cum să curăț lentilele unor ochelari de vedere

Una dintre cele mai simple și la îndemână metode de curățare a ochelarilor este cu apă și săpun (lichid). Lași ochelarii sub jetul de apă și îi masezi ușor cu săpun lichid. Folosești apoi un prosop de bumbac sau o lavetă și te asiguri că toate elementele sunt uscate. Încearcă să nu pui presiune mare pe puntea nazală atunci când ștergi o lentilă, pentru că poți îndoi sau rupe rama.

Totuși, ca să cureți corect lentilele, mai indicat este să folosești produse special create și doar lavete din microfibră. În magazinele noastre, găsești un pachet spray și lavetă pentru ochelarii tăi. Ca lentilele să fie curate și să nu te forțezi să vezi prin ele, folosește zilnic produse speciale de îngrijire sau de fiecare dată când este nevoie. 

Unde să țin ochelarii de vedere?

Când nu sunt pe ochi, ochelarii de vedere se țin în etui sau toc pentru rame. Dacă dorești să îi pui pe alte suprafețe, așează-i cu lentilele în sus și departe de orice pericol de zgâriere. 

Atunci când îți scoți sau îți pui pe ochi ochelarii de vedere, folosește ambele mâini ca să nu forțezi prea tare unul dintre brațe. Multă lume ignoră acest sfat și scot ochelarii folosind o singură mână. Acesta este unul dintre motivele pentru care ochelarii se strică mai repede decât ar trebui.

Ce să ai mereu la îndemână dacă porți ochelari de vedere 

Atunci când porți ochelari de vedere de ceva vreme, știi că sunt anumite lucruri pe care trebuie să le ai mereu în preajmă. De ele depind și durata de viață, așa că ia-le în calcul dacă-ți dorești ca ochelarii să te țină mai mult timp.

Tocul. Un accesoriu fin, ușor de manevrat și depozitat, tocul n-ar trebui să-ți lipsească dacă porți ochelari. El trebuie să fie suficient de mare ca să se închidă bine, dar la interior ochelarii nu trebuie să aibă foarte mult loc. Așa evităm șocurile mecanice care pot avea loc, chiar și în etui.

Șnur pentru ochelari. N-ai crede, dar poate fi util atunci când ești în călătorii sau când citești. Cu toate că poate fi comod să porți ochelarii la gât, ai grijă să nu-i lovești sau să-i agăți atunci când mergi sau ai alte activități.

Lavetă sau șervețele pentru ochelari. O poți depozita în toc, lângă ochelari și o poți folosi de fiecare dată când se murdăresc. 

Ce afectează durata de viață a ochelarilor

Dacă urmezi niște sfaturi simple, ochelarii tăi de vedere vor avea o durată de viață mai mare.

Ochelarii sunt un accesoriu prețios, așa că nu-i depozita la întâmplare atunci când nu te folosești de ei. Nu-i lăsa pe noptieră, pe dulapuri sau în alte locuri în care se pot zgâria sau lovi. Cel mai simplu este să-i pui în etui, la loc sigur.

Dacă îți lipsește laveta și nu ai cu ce curăța ochelarii, evită să folosești materiale aspre precum lâna sau blugul, pentru că vei zgâria lentila.

Pentru o întreținere optimă e indicat ca atunci când vii la controlul oftalmologic să lași puțin și ochelarii pentru a fi reglați. 

Dacă ai nevoie de ajustări, reparații sau de o simplă curățare a lentilelor, vino într-unul din cabinetele Optik Tataru.
Realizăm orice fel de reparație, pe orice tip de ochelari de vedere. Facem asta de peste 20 de ani, ne-au trecut destule prin mână și.. cred că le-am văzut pe toate. 

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica