fbpx
oftalmologie

Oftalmologie – Ochelari sau lentile de contact?

Atunci cand vorbim despre ochelari, oftalmologie sau optica medicala ne ducem cu gandul la ochelari cu prescriptie, lentilele de contact sau ochelari de soare. În acest sens, ochelarii sunt un concept larg.

Oftalmologie. Tipuri de ochelari

Chiar și în cadrul fiecărui tip, există diferite categorii. De exemplu, există ochelari de vedere cu prescripție medicală și ochelari fără prescripție medicală. Această abordare a clasificării se bazează pur și simplu pe lentile de ochelari care au sau nu dioptrii. De fapt, ochelari de soare de diferite tipuri se încadrează și ei în categoria ochelarilor.

Când vine vorba de lentile de contact, există lentile care sunt realizate in baza unei prescriptii de ochelari in urma unui consult oftalmologic dar si lentile care sunt purtate doar pentru a schimba culoare ochilor unei persoane, acestea avand doar rol estetic.

Ochelarii cu prescripție medicală sunt cei mai folositi in detrimentul lentilelor de contact sau a unor interventii chirurgicale.

Chiar dacă mulți specialiști oftalmologi susțin că lentilele de contact moderne, precum și procedurile de operatie cu laser, câștigă teren și popularitate, nu toate persoanele sunt „compatibile” cu aceste două soluții in functie de conditia fiecareia.

După cum am menționat anterior, ochelarii cu prescripție medicală pot fi de asemenea lentile de contact corective, care sunt a doua opțiune preferata de corectare a vederii.

În comparație cu ochelarii care au prescripție medicală, acestea sunt convenabile și ușoare.

Pentru persoanele care implică ocupații periculoase, pot avea nevoie de un alt tip de ochelari speciali.

Asadar daca aveti probleme cu vederea si trebuie sa optati pentru o pereche de ochelari cu prescriptie sau pentru o pereche de lentile de contact, va asteptam in una din locatiile Optik Tataru pentru a face alegerea corecta!

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica