fbpx
rame ochelari barbati Optik Tataru

Rame ochelari de vedere pentru bărbați – cum să le alegi

Alegerea ramelor de ochelari potrivite diferă în cazul femeilor și al bărbaților, mai ales pentru că influențează copleșitor aspectul fizic, în timp ce subliniază anumite trăsături de personalitate. Ramele ochelarilor de vedere pentru bărbați au rolul de a echilibra estetic stilul de viață, personalitatea și profesia, în timp ce susțin corecția și protecția vederii. 

Tocmai de aceea există o multitudine de culori, modele și forme diferite în locațiile de specialitate. De cele mai multe ori, feminitatea și eleganța sunt ușor compatibile, iar alegerea unor rame care să le pună în evidență este mai simplă pentru femei.

Însă atunci când ești nevoit să conturezi atât stilul, cât și masculinitatea și puterea, eleganța și personalitatea, alegerea poate deveni mai dificilă. Plus că ramele alese trebuie să susțină lentilele de corecție prescrise de medicul oftalmolog.

Ca să fie facil pentru orice bărbat să aleagă ramele de ochelari potrivite, am creat acest ghid în care găsești:

  1. cum să identifici ramele potrivite pentru activitatea ta profesională și stilul de viață;
  2. cum să alegi ramele în funcție de forma feței;
  3. cum să oferi aspectului tău armonie,  în timp ce respecți indicațiile și sfaturile specialiștilor în oftalmologie. 

Rame ochelari pentru bărbați: cum să le alegi pe cele potrivite

Ochelarii de vedere pot schimba aspectul unei persoane și pot să accentueze sau să diminueze anumite trăsături faciale. Nu doar că sunt cele mai folosite metode de corecție a afecțiunilor oculare, însă sunt și un accesoriu care te vor însoți constant. 

Dacă în urma controlului oftalmologic, medicul prescrie rețetă pentru ochelari de vedere, prima considerație este să-ți evaluezi stilul de viață.

Dacă ai un stil de viață activ sau ești implicat în activități fizice și sportive constant, ai nevoie de rame rezistente și durabile. Discută cu optometristul și află care sunt ramele care se potrivesc atât afecțiunii pe care o ai, cât și stilului tău de viață. De exemplu, ochelarii cu rame fragile sau subțiri se pot rupe ușor și nu protejează suficient de bine lentila împotriva deteriorării și zgârierii.


Sunt și unele excepții – una dintre ele ar fi ramele producătorului Sillhouette care s-a specializat în crearea ramelor subțiri, dar rezistente.

În cazul în care ai nevoie de lentile digitale sau adaptate pentru activitățile îndelungate în fața ecranelor, optometristul îți va recomanda anumite modele potrivite pentru aceste lentile. 

Dacă este important pentru tine ca ramele pe care le vei purta să scoată în evidență personalitatea, să fie îndrăznețe sau să fie doar pur funcționale, discută cu optometristul tău. El îți va oferi mai multe variante potrivite criteriilor tale și care sunt compatibile cu prescripția primită de la medicul oftalmolog sau de la optometrist. 

Cei mai mulți bărbați optează pentru rame de tip aviator sau semi-ramă, fiind o alegere potrivită pentru majoritatea lentilelor de corecție, indiferent de dioptrii.  O altă alegere populară în rândul bărbaților sunt ramele semi-rotunde, în stilul John Lennon sau Harry Potter. Fiind o opțiune clasică și care inspiră eleganță, sunt potrivite indiferent de stilul de viață pe care îl ai.

Cum să alegi ramele de ochelari în funcție de forma feței

Cu toate că rolul lor principal este de corecție a vederii, ochelarii îndeplinesc o altă funcție majoră. Sunt accesorii care completează aspectul unei persoane, punând în evidență anumite trăsături fizice și de personalitate. 

Indiferent de dioptriile pe care le ai, este important ca ochelarii de vedere să se potrivească pentru forma feței tale. 

Pe bărbații cu fața rotundă îi avatajează ramele dreptunghiulare, deoarece acestea oferă contur feței și un aspect mai îngust. Aceste cadre adaugă structură feței și deci un aspect armonizat.

În același timp, ramele potrivite bărbaților cu fața rotundă sunt elegante, însă nu subțiri. 

Dacă ai fața în formă de inimă, alegerile tale sunt considerabil mai numeroase. Pe bărbații cu fața în formă de inimă îi avantajează majoritatea ramelor. 

În general, ramele de ochelari cu formă ovală și rotundă creează echilibru și oferă un aspect contrastant plăcut. 

Și pentru bărbații cu fața ovală alegerile sunt simple, pentru că pot opta pentru o multitudine de rame, de la cele rotunde și până la cele unghiulare și îndrăznețe. În schimb, asigură-te că ramele nu sunt înguste sau prea mici, pentru că acestea pot alungi vizual forma feței. 

În final, ramele de ochelari ovale sau rotunde sunt perfecte pentru bărbații care au forma feței pătrată. Ele înfrumusețează și evidențiază trăsăturile. În contrast, ramele pătrate pot creea un aspect sever și unghiular.

Ochelari barbați. Cum să echilibrezi aspectul feței, în timp ce respecți indicațiile și sfaturile specialiștilor în oftalmologie. 

Când alegi o pereche de rame ochelari pentru bărbați este important să urmărești atât scopul lor funcțional cât și preferințele tale. 

Așadar, înainte de a alege o ramă care să se potrivească personalității tale, urmează sfatul optometristului. Alege rame care să susțină lentila să îndeplinească funcția sa medicală. În cazul unor patologii sau afecțiuni, anumite modele de rame sunt incompatibile cu lentilele de care ai nevoie. Atunci când alegi o pereche de rame ochelari ține cont de:

  1. sfaturile medicului oftalmolog și optometristului;
  2. activitățile tale zilnice și stilul de viață;
  3. expunerea la ecrane digitale;
  4. preferințe personale legate de estetică.

Cu toate că poate părea complicat, combinația potrivită pentru tine nu e atât de greu de găsit. În locațiile Optik Tataru găsești peste 1000 de modele de rame ochelari. Atât pentru bărbați, femei și copii, disponibile într-o gamă numeroasă de forme și culori. 

Cu ajutorul specialiștilor din cabinetele noastre vei găsi rama potrivită aspectului și stilului tău de viață. Aceasta va susține armonia feței și va încuraja recuperarea sau corecția vederii. 
Susținuți de performanța mașinilor din atelierul nostru, la Optik Tataru montăm și tăiem orice tip de lentilă pentru ochelari de vedere sau de soare, indiferent de ramă. Așadar, te invităm să descoperi serviciile noastre aici: https://www.optiktataru.ro/servicii-oftalmologie/

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica