fbpx

Rame ochelari. Cum să faci alegerea care să te avantajeze

Cu toate că ochelarii au un scop medical clar, alegerea ramelor este în mare parte a ta. Azi găsești o mulțime de rame ochelari de forme, mărimi și culori diferite, astfel încât să se potrivească chiar și celor mai neîntâlnite trăsături. 

Însă, deseori tocmai această varietate face alegerea dificilă și, uneori, îndoielnică. 

Dar nu trebuie să fii un expert în fashion ca să alegi o pereche de rame care să arate grozav indiferent de stilul pe care îl ai. 

Rame ochelari în funcție de forma feței

Ca ochelarii să arate bine pe fața ta și să te simți confortabil atunci când îi porți, alege ramele în funcție de forma feței. Așa, vor fi subliniate trăsăturile care te avantajează. În plus, vor fi estompate cele care îți plac mai puțin. 

Pentru o față rotundă sunt potrivite ramele pătrate sau dreptunghiulare. În genelar, cele care sunt mai mari decât forma feței. Alegerea va diminua și subția trăsăturile rotunde, oferind echilibru feței. 

Rame de evitat: ochelarii fără ramă, ramele rotunde sau ramele foarte mici, care transformă trăsăturile feței în unele și mai accentuate. 

Pentru fața cu formă ovală sunt mai potrivite ramele care au o punte proeminentă. Sunt potrivite și cele  rectangulare, care combina liniile drepte cu cele curbate. 

Rame de evitat: Evită ochelarii supradimensionați și care acoperă o bună parte din aspectul feței. Vizual, ei tind să strice echilibrul și simetria.

Pentru fața cu formă pătrată sunt recomandați ochelarii de vedere care diminuează rigiditatea formei. Ochelarii ovali sau rotunzi sunt cei care echilibrează unghiurile feței și oferă un aspect simetric. 

Rame de evitat: Evită ochelarii care au rame unghiulare și ascuțit. Vor face o față pătrată să pară mult mai voluminoasă.

Dacă ai faţa în formă de diamant, atunci ramele cu formă cat-eye sau ovale sunt potrivite pentru tine. Ele au tendința de a accentua pomeții și trăsăturile fine. 

Rame de evitat: Cele care sunt mici și înguste. 

Pentru fața în formă de inimă sunt potrivite ramele care echilibrează lățimea frunții și forma bărbiei. Ochelarii care au linii vizibile, rotunzi, curbați și cu margini rotunde, vor diminua aspectul larg al frunții.

Rame de evitat: Evită ochelarii care pun în evidență fruntea, tip aviator, cu decorațiuni vizibile pe ramă.

Cu toate că, în general, este un mit că opusele se atrag, la alegerea ramelor de ochelari acest principiu este valabil. Dacă vrei să faci o alegere inspirată și care să-ți ofere un aspect plăcut, alege ramele care contrastează conturul feței și oferă simetrie trăsăturilor. 

Ce rame ochelari să alegi în funcție de tonul pielii

Așa cum forma feței e un factor important în alegerea ramelor, la fel este și tonul pielii. 

Dacă tenul tău este cald (cu nuanțe gălbui, aurii sau de bronz), evită ramele în culori contrastante. Cele precum culorile pastel sau ramele albe și negre. S-ar putea să rămâi surprins de cât de bine arată culorile calde. Precum nuanțele de verde, maro, auriu, bej și chiar verde măsliniu.

Dacă tenul tău are un ton rece (subtonuri de roz sau albastru) evită culorile șterse și alege-le pe cele puternice. Ramele argintii, negre, roz sau mov vor arăta grozav în contrast cu tonul pielii tale. 

Alege ramele care se potrivesc stilului tău

Pentru că ochelarii sunt o achiziție de durată, e important să fii cât se poate de sigur pe alegerea făcută. Decide conștient și informat, ca să te simți confortabil purtând ochelarii care se potrivesc ție și stilului de viață pe care îl ai.

Fie că preferi un stil clasic sau unul colorat, la Optik Tataru ai de unde alege. În locațiile noastre găsești peste 1000 de modele de rame care să-ți pună în valoare personalitatea, stilul și preferințele. 

Preferăm unicitatea când vine vorba despre rame de ochelari. În atelierul nostru dăm forma lentilelor pentru orice model de ramă pe care ai vrea să îl ai. Dacă îți place un anumit model pe altă culoare, putem aduce pentru tine.

De asemenea, dacă ai o fotografie cu un model de ramă care-ți place, dar nu se găsește în optică, putem aduce de la unul din furnizorii noștri. Datorită atelierului de montaj echipat cu aparatură high-tech, însă și datorită specialiștilor noștri 85% dintre comenzi sunt predate în 48 de ore. (excepție făcând ramele pe comandă sau unele tipuri de lentile)

Cum vei purta zilnic ochelarii, sfatul nostru este să nu faci rabat la calitate și să alegi perechea de ochelari care chiar îți place și te face să te simți bine. Ia în calcul sfaturile de mai sus și, ca să fii 100% sigur cere și părerea unui specialist. Oftalmologii și optometriștii din locațiile Optik Tataru îți recomandă rama potrivită pentru tine atât din punct de vedere estetic, cât și tehnic. 

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica