fbpx
STOP AMBLIOPIEI!

STOP AMBLIOPIEI!

Se scrie foarte mult pe marginea acestui foarte important subiect: ambliopie. Din punctul nostru de vedere, al specialiştilor în optică medicală, este un subiect dureros, deoarece încă nu i se dă cuvenită atenţie, mai ales de către părinţi.

Nu am să mai insist asupra acestui fenomen care se „împrăştie” ca o molimă, datorită avansării tehnologice şi a folosirii numeroaselor gadget-uri de către copii, însă am să vă spun că ştim faptul că ambliopia duce la pierderea treptată şi pe ne-simtite a capacităţii ochiului de a-şi face treaba 100%(scăderea drastică a acuităţii vizuale), recuperarea fiind doar parţială şi necesitând un timp îndelungat îmbinat cu foarte mult efort.

Nu este o afecțiune congenitală ci una dobândită, care se instalează foarte devreme în primele luni de viată dacă există condițiile care o favorizează:

1. diferența de dioptrie între cei doi ochi
2. lipsa de paralelism a ochilor și fixația anormală a unuia dintre ei
3. deprivarea- adică un obstacol în calea vederii cum ar fi cataracta congenitală, leucomul cornean sau orice cauză care compromite transparența mediilor oculare

Stop Ambliopiei la OptikTataru

De aceea noi, OPTIK TATARU, venim în întâmpinarea tuturor copiilor din localităţile în care deţinem centre medicale, dar şi cele limitrofe, şi vom organiza screening-uri GRATUITE în şcolile dumneavoastră.

Pentru aceasta, rugăm părinţii să solicite organizarea, acolo unde se doreşte, a uneia sau mai multe zile de screening, pentru mai multe clase, în şcolile unde copiii îşi ţin cursurile.

Rugămintea noastră se duce şi înspre cadrele didactice, în special diriginţii claselor, spre direcţiunile şcolilor, pentru a ne transmite solicitarea de a fi prezenţi în şcolile dumneavoastră.

Ne vom organiza în aşa fel încât să reuşim să nu refuzăm pe nimeni, indiferent de volumul de muncă ce urmează să-l depunem.

Din respect pentru dumneavoastră,

OPTIK TATARU

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica