fbpx
ochelari de vedere vicii de refractie

Ochelari de vedere – vicii de refracție

Viciile de refracție sunt cele mai comune probleme ale ochilor care pot fi corectate prin purtarea unei perechi de ochelari de vedere. Peste 1,3 miliarde de oameni suferă de vicii de refracție, însă nu mulți știu că ar putea să vadă mai bine. Din acest motiv examenele oftalmologice sunt intens recomandate de către specialiști.

Viciile de refracție îngreunează vederea clară și practic, ochiul nu mai este capabil să concentreze lumina în mod corespunzător pe retină. Soluția? Ochelarii de vedere sau, dacă medicul oftalmolog recomandă, lentilele de contact.

Cele mai comune vicii de refracție

Miopia. Una dintre afecțiunile comune de vedere, miopia apare când ochiul nu mai reflectă lumina în mod corect. Obiectele îndepărtate sunt neclare, în timp ce cele apropiate par clare. Miopia se dezvoltă în jurul copilăriei și tinde să devină stabilă între 20-40 de ani.  Un consult oftalmologic poate să confirme viciul de refracție.

Hipermetropia. Această afecțiune este în antiteză cu miopia și afectează vederea de aproape. Așadar, vezi bine de la distanță, în timp ce vederea de aproape este afectată. Hipermetropia se manifestă la adulții de peste 40 de ani, însă există și cazuri în care au fost diagnosticați chiar și copii. Hipermetropia, în cazul copiilor, poate fi prezentă de la naștere, dar pe măsură ce crește globul ocular, se corectează.

Astigmatismul. Provoacă vedere neclară atât de la distanță cât și din apropiere. Apare când corneea prezintă neregularități. În mod obișnuit, astigmatismul este prezent de la naștere și poate să apară alături de miopie sau hipermetropie. Opțiunile de tratament pot fi atât ochelari de vedere – vicii de refractie sau lentile, cât și intervenție chirurgicală, la recomandarea medicului oftalmolog.

Presbiopia. Este pierderea treptată a capacității de a focaliza obiectele apropiate. Este un fenomen mai puțin agreabil care însoțește înaintarea în vârstă. Presbiopia devine vizibilă în jurul vârstei de 40 de ani și continuă să evolueze până în jur de 65 de ani. Sunt șanse să descoperi că ai acest viciu de refracție atunci când citești și realizezi că ții cartea mai departe decât în mod normal. Corecția presbiopiei se face cu ochelari de vedere.

ochelari de vedere OptikTataru

Când ai nevoie de ochelari de vedere

Cele mai multe patologii și dificultăți de vedere nu au simptome clare, ușor de identificat și etichetat. În cazul viciilor de refracție, cel mai frecvent simptom este vederea încețoșată. Însă într-o lume a task-urilor, a comunicării online și a proiectelor complexe care cer să fie puse la punct, vederea încețoșată poate fi și un simptom al oboselii. 

Prin urmare, o listă de simptome nu poate să diagnosticheze patologia oculară pe care e posibil să o ai. Dar un consult oftalmologic efectuat periodic îți oferă toate detaliile despre sănătatea ochilor tăi, alături de soluții de prevenție și tratament, prin care să reușești să stopezi sau să încetinești afecțiunea oculară. 

Atunci când ai un viciu de refracție, pot apărea simptome precum vedere dublă sau tulbure, lumini strălucitoare pe retină, dureri de cap sau ochi obosiți. Te mai poți confrunta cu probleme de focalizare când lucrezi sau citești și este posibil să rezulte probleme de productivitate care nu existau. 

Dacă te afli într-una dintre situațiile de mai sus, cea mai sigură metodă de a afla unde este problema,  este examenul oftalmologic. În cadrul examenului, oftalmologul realizează o gamă largă de investigații pentru a afla care este starea vederii tale. 

Examenul oftalmologic este non-invaziv și nedureros și durează în jur de 30-40 de minute. La final, vei ști cu exactitate ce problemă de vedere ai, iar oftalmologul îți scrie rețeta de ochelari de vedere. 

Cei mai buni ochelari de vedere – vicii de refractie tratament

Uneori, viciile de refracție devin o nouă modalitate de viață. Însă datorită tehnologiilor și descoperirilor în domeniul oftalmologic, nu trebuie să fie cauza unei vederi încețoșate. 

Viciile de refracție pot fi corectate cu ochelari de vedere sau cu lentile de contact, la recomandarea medicului oftalmolog. 

Cei mai mulți pacienți aleg ochelarii de vedere pentru că sunt cea mai simplă și comodă metodă de corecție. Și pentru că sunt o multitudine de variații de modele și culori, au devenit un accesoriu care să pună în evidență personalitatea sau aspectul fizic. 

În urma controlului oftalmologic, la Optik Tataru primești imediat rețeta își poți să dai comanda de ochelari de vedere – vicii de refracție pe loc.

Alege din peste 1000 de rame ochelari de vedere

În magazin găsești o varietate de rame de ochelari de vedere, de la cele cu capsă la cele din metal, plastic sau pietre prețioase. Poți alege dintre stiluri complet diferite, fie elegante, sport sau casual, pentru că găsești expuse peste 1000 de modele. Și, dacă îți dorești un model anume de ochelari de vedere îl putem aduce pe comandă. 

Pentru că ne dorim să ai o experiență frumoasă de fiecare dată când revii la noi, facem tot posibilul ca ochelarii de vedere să ajungă la tine acasă în maxim 48 de ore. 

Să vezi bine nu e un moft, nici măcar o dorință. Este o normalitate și, fără să ne dăm seama mereu, o nevoie. Ai grijă de ochii tăi și efectuează consultul oftalmologic periodic. 

La Optik Tataru te poți programa într-un minut pe site: Programeaza-te online la unul din centrele OptikTataru 

De asemenea, ne poți urmări și pe Facebook – Optik Tataru și Instagram Optik Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru

Dr. Tataru este pseudonimul sub care medicii specialiști oftalmologi și optometriștii Optik Tataru publică articole referitoare la sănătatea ochilor, oftalmologie sau ochelari de vedere.

Distribuie acest articol prietenilor tăi

Descoperă articole similare

PROGRAMARE OFTALMOLOGICĂ ONLINE

Evită cozile și timpul pierdut programându-te acum la o consultație oftalmologică

Programează-te acum la o consultație și profită de experiența noastră fără să aștepți la rând pentru consult sau 2 săptămâni după ochelari.

Programările au loc la ora stabilită, iar peste 85% din comenzile de ochelari sunt predate în 48 de ore.

programare consultatie oftalmologica